İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Basın Toplantısı

Mısır tarihinde demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi’nin ölümüyle ilgili Müslüman Kardeşler Cemaati ve Mısır Siyasi Güçlerinin ortaklaşa düzenlediği basın toplantısı, vakıf başkanımız ve beraberindeki heyetin de katılımıyla gerçekleşti.
Vakıf başkanımız Dr. Maruf Çelik, basın toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi:
“Mısır’daki Sisi rejimi Muhammed Mursi’nin en temel insani haklarını engelleyerek onu unutturacağını sanmıştır. Geçmişte Mekkeli müşriklerin Resûlullah’ın erkek çocuk sahibi olmamasının soyunun devam etmeyeceğine, isminin anılmamasına ve dolayısıyla unutulacağına yol açacağına inanmaları gibi…
Fakat yüce Allah’ın kararı galip geldi: Şehit M. Mursi’nin şehadetinin ikinci gününde Türkiye’de; 81 vilayette, yaklaşık bin şehirde, yüz binden fazla cami, meydan ve merkezde gıyabi cenaze namazı kılındı. Bu sadece Türkiye’de gösterilen sevgi ve ilgidir. Tüm dünyada Müslümanlar ve onurlu insanlar onun şehadeti üzere derin üzüntü duydular.
Şehit Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kelimenin tam anlamıyla gerçek erlerdendi. O direnişin, onurun ve fedakârlığın sembolüdür. Kevser Suresi 3. Ayette “Asıl sonu gelmeyecek olan, sana karşı nefret duyandır.” Ve Ahzâb Suresi 56. Ayet “Allah ve melekler Peygamber’e salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.”
#MuhammedMursi

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik