Vakfımızın Diyarbakır temsilciliğinin organizasyonunda Ortaokul öğrencilerimiz kışın soğuğuna rağmen ara tatili “Cennetin Meyveleri Çocuklar” programı ile değerlendirdi. Diyarbakır Davet ve Kardeşlik Vakfı Gençlik Merkezinde yapıldı.

Büyük bir coşkuyla başlayan program öğrencilerimize; uygulamalı namaz ve abdest eğitimi, Allah Resulü (sav)’in ibadetleri ve ibadet sevgisi, Allah Resulü (sav)’in Gökteki yıldızlardır diye tabir ettiği sahabe efendilerimizin hayatı, Allah Azze ve Cellenin yarattıkları üzerinde tefekkür ederek imanımızı artırma ve İslami adap ve görgü kuralları gibi konular değerli hocalarımız tarafından işlendi.

Eğitici oyunlar ve yarışmalar düzenlendi. Kitap okuma saatleri düzenlenerek okuma alışkanlığı geliştirildi. Yatılı olan programımızda gece Teheccüd Namazına kalkındı. Mahsum çocuklarımız tarafından ümmet için dua edildi. Kur’an-ı kerim okundu. Sabah sporu yapıldı. İkramlar eşliğinde film gösterisi yapıldı, serbest saatlerde satranç ve tenis turnuvası düzenlendi. Programda bütün öğrencilere Diyanet yayınlarının “Dinim İslam” adlı kitabı hediye edilerek program sona erdi.