İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Namazla Diriliş Konferansı / Viranşehir

Viranşehir’de Namazla Diriliş Konferansı Düzenlendi
Davet ve Kardeşlik Vakfı Viranşehir Temsilcisi Viranşehir Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği “Namazla Diriliş” Konferansı, Viranşehir Belediyesi Viranşehir Kültür ve Sanat Merkezi Ömer Halis Demir konferans salonunda gerçekleşti.
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’un konuşmacı olarak katıldığı programa Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Halk Eğitim Müdürü Zeki Kaya, Eğitim Bir-Sen Viranşehir Temsilcisi Ahmet Bilen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yasin Kurt, Cami- Der Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Viranşehir Derneği’nin faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti. 
İlahi dinletisi ile devam eden programda açılış konuşması yapan Viranşehir Eğitim Kültür ve Yardımlaşma derneği Başkanı Murat Karadaş “Viranşehir Derneği bir ailedir, toplumdur, insanları hayra çağıran yiğit davetçilerden oluşan bir topluluktur. Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de “İnsanları Allah’a Davet eden salih amel işleyen ve ben Müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kim vardır.” Diye buyurmaktadır. Allah’a hamdolsun ki bizler Allah’ın dinine, kitabına ve Peygamberinin sünnetine davet ediyoruz. Allah (c.c) ”İçinizden bir topluluk bulunsun ve insanları hayra davet etsin” diye buyurmaktadır. İşte Viranşehir Derneği insanları hayra davet eden bir topluluktur. Dünya hayatı bir imtihan yurdudur ve bizler bu hayata Allaha ibadet etmek için geldik. İbadet etmeye ve insanları Allah’a ibadet etmeye devam edeceğiz.
Mısır’da Müslüman Kardeşler cemiyeti mensubu 9 gencin idamına dikkat çeken Dernek Başkanı Murat Karadaş “Geçtiğimiz günlerde Mısır’da Sisi cuntası tarafından dokuz can dar ağacında şehit edildi. Dokuz değil dokuz bin canda gitse biz Allah’ın davasından vazgeçmeyeceğiz. Mısırda Müslüman kardeşlerimize yapılanlar zulümdür ve bizler bu zulme asla razı gelmeyeceğiz” dedi.
Namazın dinin direği olduğunun altını çizen başkan Karadaş, ayet ve hadislerden örnekler vererek namazın önemine vurgu yaptıktan sonra mikrofonu İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’a bıraktı.
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de 5 vakit namaz kılanların oranının yüzde 30’u geçmediğini belirtti. Bulut, “Garip bir durum ama yüzde 99’u Müslüman olan şu güzel vatanımızda 5 vakit namaz kılanların oranı yüzde 30’u geçmiyor. En iyimser anket sonuçlarında elde ettiğimiz sonuç bu” dedi. Bulut “Camide veya seccadenin üzerinde Rabbimizle ne kadar beraberiz bilmiyorum ama caminin ya da seccadenin bir adım ötesine gittiğimizde hayatımıza Rabbimizi karıştırmıyoruz. Böyle bir sıkıntımız var. Seccademize varis olacak nesiller yetiştirme noktasında ne kadar hassasız? Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir imam hatip okuluna gittim. 600 öğrencinin olduğu salondaki çocuklara kimlerin anne veya babaları tarafından sabah namazına kaldırıldıklarını sordum. 600 çocuktan 25 tanesi parmak kaldırdı. İşin ne kadar ciddi olduğunu çok net karşımıza çıkıyor.” dedi
Namaz Kılmamanın Temelinde Yatan 3 Sebep:
Yapmış olduğu çalışmalar neticesinde namaz kılınmamasının altında yatan 3 neden tespit ettiğini ifade eden Bulut, “Bugün ne oldu bize ki Türkiye’deki Müslümanların yüzde 70’i namaz kılmıyor. Yaptığımız çalışmaların sonucunda gördüm ki namaz kılmamanın temelinde 3 sebep yatıyor. Bunlardan biri imanımızda problem olmasıdır. Elbisemizin eskidiği gibi imanımız da zaafa uğramış. Daha da temele inersek iman ettiğimiz Rabbimizi tanımadığımız ortaya çıkıyor. Namaz kılmamanın altında yatan ikinci sebep Namaz Şuurunun eksik olması, üçüncüsü ise Namaz kılmayı bilmiyor” şeklinde konuştu.
Program İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’un kitap imzalama töreni ile sona erdi.

 

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik