İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Şanlıurfa’da “Kudüs Selahaddinleri” Konferansı

Şanlıurfa’da “Kudüs Selahaddinleri” Konferansı Gerçekleştirildi.

Vakfımızın Şanlıurfa Temsilciliği Ruha-Der tarafından düzenlenen ve Dr. İhsan Şenocak hocanın konuşmacı olarak katıldığı “Kudüs Selahaddinleri” Konferansı Şanlıurfa halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. İhsan Şenocak konuşmasında Müslümanların vazifelerini yapmaları durumunda Selahaddinlerin Allah’ın izniyle tekrar Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya gireceğine dikkat çekti. Konuşmasında ümmet olmanın önemine vurgu yaparak, Arap-İslâm sentezi veya Türk-İslâm sentezi gibi düşüncelerin ümmeti yansıtmadığını vurgulayarak, sahabelerden Bilali Habeşi, Hz. Ebubekir, Cüleybib ve Selman-ı Farisi’den örnekler vererek üstünlüğün soyda olmadığını, ancak takvada olduğunu vurguladı.
Bunların yanı sıra İslâm’a davet etmenin farziyetini, iyiliği emredip, kötülükten sakındırmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu vurguladı. Bu nedenle Allah’ın yardımına mazhar olabilmek için kahveye, çarşıya, pazara kısacası her yere İslâm davetini götürmemiz gerektiğini ve gelebilecek tepkilere sabretmemiz gerektiğine işaret etti. Özellikle hanım kardeşlerimizin tesettüre titizlikle riayet etmelerini ve insanlara bıkmadan anlatmalarını temenni etti.
Kudüs’ün ve Ümmetin özgürlüğüne kavuşabilmesi için Allah’ın yardımını hak etmek gerektiğine vurgu yaparak konuşmalarına son verdi.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik