İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Yılbaşı Hristiyan Bayramıdır, Milli Piyango Haramdır!

“Ey iman edenler, şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Maide, 90)

Dinimiz İslam, gayrimüslimlere benzemeyi ve onları taklit etmeyi yasaklamıştır. Kumarın her çeşidini haram saymıştır. Noel kutlaması ve piyango, Müslümanlarla uzaktan yakından alakası olmayan adetlerdir.

Müslüman için iki bayram vardır. Bunlar Ramazan ve Kurban bayramları olup Müslümanlar tarafından ibadet şuuruyla karşılanır. Başka milletlerin, dinlerin bayramları Müslümanların gündeminde yer almaz. Müslüman, haramlarla kutlanan bayram ve etkinliklerden uzak durur. Hiçbir şekilde ne din ne de kültürümüzle uyuşmayan bu tür gelenek, adet ve inançlardan uzak durmak her şuurlu Müslümanın gündeminde olmalı ve çevresini bu hususta uyarmalıdır.

Müslüman, kumarın her çeşidine karşı mücadele eder. Milli(!) piyango, toto, loto, at yarışları ve benzeri kumar türlerine asla bulaşmaz. Bu tür hastalıkların Müslüman toplumda yayılmaması için gayret eder, insan fıtratına aykırı her türlü kötülüğe karşı savaş açar ve şans oyunlarının kumar olduğunu Müslümanlara kavratmak için ısrarcı olur.

Müslüman bir toplumda kumarı özendirmek için devlet eliyle kurumların kurulması ve miladi yılbaşının tatil olması son derece yanlıştır. Aksine, yetkililer kumarın her çeşidine karşı bir engelleme yoluna gitmelidir. Özellikle genç beyinlerin bu tür hastalıklara bulaşmaması için gerekli tedbiri almalıdır. Miladi yeni bir yılın arifesinde milyonlarca insanımıza topluca kumar oynatılmasına müsaade etmemelidir. Yasal düzenlemeler yaparak bunları engellemenin yollarını aramalıdır.

Miladi yeni bir yıla yaklaştığımız şu günlerde insanımızın kumar yerine, çalışıp kazanarak hayatını sürdürme bilincine erişmesi için Davet ve kardeşlik Vakfı olarak halkımızı bu konuda bilinçlendirmeyi, haramlara karşı uyarıda bulunmayı bir vazife biliyoruz.

Davet ve Kardeşlik Vakfı

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik