İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

“Son Kale Aile” Paneli

Davet ve Kardeşlik Vakfı, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında “Son Kale Aile” başlığıyla bir panel düzenledi.
Toplumumuzun temelini oluşturan ilk eğitim yuvamız ailenin konu alındığı panel, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panel, vakıf başkanımız Dr. Maruf Çelik’in açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti. Vakıf başkanımız konuşmalarında; sahih bir eğitim ile bireylerin yetiştirilmesinin, çalışmanın başlangıç noktası olduğu ve bu münasebetle bu eğitimi önemsediklerini belirtti. Yegâne amacımızın Müslüman fert, Müslüman aile ve Müslüman toplumu oluşturmak olduğunu vurguladı.
Panelde, İslami değerler ile tamamen ters düşen çeşitli ahlaksızlıklar ve vesilelerle toplumun en temel ve önemli parçası olan aile kurumunun ifsad edilmeye çalışıldığının önemine dikkat çekilirken, konuşmalarda kadının asıl görevi olan ailesi ve çocuklarını ihmaline yol açacak her türlü faaliyetin, özgürlük kisvesi altında kadına empoze edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.
Panel, Mevlîd-i Şerîf vesilesi ile salavatın öneminden bahseden panel moderatörü ve Davet ve Kardeşlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tahir Deniz’in açılış konuşmasıyla başladı. Oturum başkanının konuşmacıları ve konuları tanıtmasının ardından sunumlara geçildi.
Öncelikle söz hakkı tanınan Prof. Dr. Sami Şener, ailenin toplumun temeli olduğu ve en önemli eğitim yeri olduğunu dile getirerek, okulların çocuklarımıza ancak bilgi aktarabildiğini, ailenin ise çocuğa karakteri, kişiliği, merhameti, adaleti ve sorumluluğu kazandırdığına dikkat çekti. Kadının çalışması, eğitim ve kadının toplumdaki rolü gibi konulara değinen Şener, konuşmasını teşekkürle sonlandırdı.
Şener’den sonra söz alan Yedi Hilal Yönetim Kurulu ve Eğitim Komisyonu Üyesi Dr. Ali Kaya, aile hakkında yapılan önemli kanun ve düzenlemelerden birisi olan ve konuşulması gereken İstanbul Sözleşmesi’ni ele aldı.
Daha sonra Program Geliştirme Uzmanı Sn. Halit Kurtoğlunun “Manevi/Ahlâkî Eğitimde Ailenin Rolü” konulu sunumuna geçildi. Kurtoğlu, sunumunda ailelerin, çocukları ve hatta kendi içlerindeki iletişim ve empati eksikliği nedeniyle aile yapısına büyük zarar verdiklerini dile getirdi.
Son olarak mikrofonu alan Gaziantep Merkez Salahaddin Eyyûbi Camii İmam Hatibi Sn. Mustafa Karataş, kadının aslî görevlerini ihmal etmek ve sorumlu olduğu aile müessesinin yıkılmasına sebep olmak pahasına “özgür” olabilmesi için mücadele vermenin tehlikelerinden bahsetti. İhmal edilen ailelerde yetişen bireylerin genelde problemli olduğunu ve bu bireylerin topluma kazandırılmasının güçlüğüne değinen Karataş, kadının bir met’a olarak öne sürülmesinin kadının değerini yükseltmediğini, aksine değersizleştirdiğini vurguladı.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik