Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Sn Recep Songül Mazlum-der’in Düzenlemiş olduğu Seyyid Kutup ve Hak Mücadelesi adlı panele panelist olarak katıldı.

Recep Songül konuşmasında, Seyyid Kutub’u, Kutub düşmanlarından değilde asıl kaynağından öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

Songül’ün konuşmasından satır başları; “Seyit Kutub bir saha olmakla birlikte; duygu, düşünce ve ilanıyla da ele alınması gereken bir şahsiyettir. Dava adamları ruhsatlarla değil azimetlerle hareket ederler. O zamanki rejimden özür dilemesi karşılığında idam kararının kaldırılacağı teklifini almasına rağmen bu teklifi red edip “ölüm kararı göklerden verilir” demiştir.

Abdunnasır’ın tavsiyesi ile bazı kişilerce kendisine yönelik eleştirel makaleler yazılmıştır. Bu şekilde fikirlerinin önüne geçilmek istenmiştir.Seyyit Kutub teknik olarak bir fakih, alim veya müfessir değildi. Kendisi bir düşünürdür.” dedi.

Panelde; Hikmet derneği başkanı Üstaz Abdul-Aziz Muhammed ve Medeniyet Vakfı Başkanı M. Beşir Eryarsoy birer konuşma yaptılar.