İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Davet Öncüleri Doğa Kampı

Davet Öncüleri Doğa Kampı Düzenlendi
Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından 30 Ağustos ve 1 Eylül 2019 tarihleri arasında Sakarya’nın Geyve ilçesinde yer alan Hacı Mehmet Yaylası’nda üç günlük “Davet Öncüleri Doğa Kampı” düzenlendi. Sloganı “Güçlü Ol!” olan kampa başta İstanbul olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden vakıf gönüllülerimiz katıldı.
Kamp’ta doğa yürüyüşü, yürüyüş parkuru, nöbetçilik gibi bedeni güçlendirici aktivitelere yer verilirken, Cuma namazı, cemaatle vakit namazlarının kılınması, dua ve fedakarlık gibi ibadetlerle maneviyatın güçlendirilmesine yönelik çalışmalara da yer verildi.
Üç günlük kampı, son derece faydalı ve etkili bulduğunu dile getiren vakıf başkanımız Dr. Maruf Çelik hocamız, sözlerinin devamında “Bu kampta dersler yok, sohbetler yok onların yerine sadece pratikler var. Bu pratiklerle eğitime ve öğretme söz konusudur. Çünkü bilimsel bir hakikattır ki bizler derslerde, daha çok kulağımızla bilgi edinmiş oluyoruz. Bazen insanlar görerek bir şey öğrenebilir fakat şöyle bir kıyaslama yapılmış, göz yoluyla yani görerek elde edilen bilgi işitme yolu ile elde edilen bilgiden yaklaşık 200 kat daha güçlü bir bilgi edinmeye sahiptir. Fakat siz bilgiyi bizzat yaparak elde ederseniz bu son derece daha güçlü daha sağlam ve kişiliğinizin bir parçası haline gelmiş olmaktadır. Bu şuna benzer siz marangozlukla ilgili bir video izlersiniz veya bir ortamda görerek birisi size anlatır bu farklı bir şey ama bizzat o marangozda çalışarak bilgi edinmek her zaman daha güçlüdür. Ben bu gibi etkinliklerin ileride daha fazla yapılmasını tavsiye ediyor ve bu gibi etkinliklerin faydalı olduğuna inanıyorum.” dedi.
Vakıf gönüllülerimizden İmam-Hatip Mustafa Karataş hocamız: “Sakarya’da gerçekleştirdiğimiz doğa kampında özellikle Müslümanın güçlü olması, doğa şartlarına hazırlıklı olması, dünyevi şartlarda, dünyevileştiğimiz ve bu kadar rahata, konfora alıştığımız bu şartlarda kardeşlerimizin organizasyonuyla çok bereketli geçti. Özellikle görsel bir toplum olduğumuz için kitaplarda edindiğimiz bilgileri göremediğimizde o bilgileri bizzati müşahade edemediğimizde bunun ruhunu cesede giydiremiyoruz. Mesela yıllarca haccı ve umreyi anlattığımız kimseleri, umreye götürdüğümüzde burası Efendimizin mezarı, burası Uhud’da Hamza’nın şehit olduğu yer, burası vahyin indiği topraklar, burası ilk Vahyin indiği Hira’dır. Dediğimizde daha önce edindiği teorik bilgilerin cisimlenip karşımıza çıktığında insanların çok da farklı duygulara girdiğine şahit olabiliyoruz. Bu kampların en güzel yönü, teorik bilgilerimizin pratikte burada gözükmesi birbirimizle kardeş olduğumuzu hatırlamamız, grup ruhuyla burada birbirimize yardımcı olmamız, grup başarısı olmadıktan sonra bireysel başarının hiç bir netice getirmediğini burada öğrenmiş olduk. Bundan dolayı Davet ve Kardeşlik Vakfı’nın merkezindeki sorumlu kardeşlerin yaptığı bu kamptan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Müslüman güçlü olmalıdır, kuvvetli olmalıdır. Mümin etrafına faydalı olmalıdır. Bireysel başarılarından çok organizeli cemaatsel başarıya önem vermeli ve bu ümmetin geleceğini kendi ferdi başarısını ümmet başarısına aktardığı zaman faydalı olduğunu görebilmelidir.” dedi.
Vakfımızın mütevelli heyet üyesi Dr. Mehmet Tahir Deniz hocamız ise kampla ilgili yaptığı açıklamada; “böyle kamplar insanlar arasında bağı güçlendirme ve kaynaşmayı çok güzel sağlamaktadır. Daha önce gördüğümüz ama ismini hatırlayamadığımız pek çok kardeşimizle burada Allah için ama gülerek, eğlenerek yarışıyoruz. Bir defa bir kampın zorlukları var. İstanbul’da böyle bunaltıcı ve sıcak havadan sonra burada adeta ateşin önünde dahi ısınamadığımız, çok sert rüzgarların estiği, bir yaylaya geldik ve doğanın zorluklarını yaşıyoruz. Hepsinden çok mutluyuz. İyi ki kardeşlerimiz böyle bir çalışma yaptılar. Allah emeği geçen ve katılarak buraya kadar gelen kardeşlerimizin hepsinden razı olsun.” dedi.
“Davet öncüleri doğa kampı” her katılanın faydalandığı, etkilendiği ve kendisine dersler çıkardığı bir kamp oldu. Kamp yapılan değerlendirmenin ardından çevre temizliği yapılarak sonlandırıldı.

#kamp #doğakampı #dkv

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik