İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Davet Ve Kardeşlik Vakfı Esnaflara İftar Verdi

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı iftarlarımız devam ediyor. Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından İstanbul’da esnaflarına iftar yemeği verildi. Vakfımızın merkezinde verilen iftar yemeğine vakfımızın mütevelli heyetinden İmam-Hatip Muhammed Özkılınç, vakıf gönüllüleri ve esnaflar katıldı.

Vakıf merkezimizde düzenlediğimiz iftar programımız Kur’an tilaveti ve ardından peygamber efendimizin yapmış olduğu dualarla devam etti, İftar yemeğinden sonra Muhammed Özkılınç, “ Ramazan’nın bir bereketi de Bu şekilde yapılan iftar programlarıdır. Ramazan’nın son on gününde garip kalan bir sünnette itikâf’dır. Bunu gerçekten gündemimize almak önemlidir. Peygamber efendimiz (sav) Ramazan farz olduktan sonra ramazanın son 10 günü itiâfa girerlerdi. Vefat edeceği yıl 20 gün itikâfa girmiştir. Bizler hala bu sünneti gerektiği gibi ihya edemiyoruz. Koşuşturmalardan şundan bundan dolayı… tavsiye ediyoruz. İnsanlarımızın gündemine almaya çalışıyoruz. Bundan 25 yıl önceki itikâf manzaralarına değinen Özkılınç, Şuanda Gaziantep’te 10 camide itikâf programı düzenleniyor. Bu camiler özel bireysel yapanlar dışında bunu duyuruyorlar. Bizim kardeşlerimizin imamlık yaptığı 2 camide bunlardandır. Bizimde son 10 günü olmazsa son 3 günü olsun…

İslam ümmeti hayati önem taşıyan bir sürece girmiş bulunmaktadır. Bundan 30-40 yıl öncesini düşünecek olursak batılılar İslam diyarını kendi güçleriyle gelerek işgal ediyorlardı ve işgal etmeye gelirlerken de Ramazan’ı ve Bayram’ı hesap katıyorlardı. Eğer Ramazan’dan önce operasyon olacaksa ve Ramazan’dan önce bitmeyecekse ramazan sonrasın bırakıyorlardı. Sebebi de Ümmet topyekûn bize karşı ayağa kaklarda sonra altında kalırız diye erteliyorlardı. Şuanda ümmet ile ilgili ateşli savaşları ümmete bıraktılar, ümmete havale ettiler peki bunu nasıl yaptılar ümmetin içinden devşirdikleri gruplar, örgütler ve cemiyetlerle yaptılar. ” dedi.

İftar programımıza katılan esnaf ve komşularımıza teşekkür ederiz. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi ve muhabbetimizi pekiştirsin.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik