İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Davet ve Kardeşlik Vakfı “Kardeşlik Buluşması” Düzenliyor

Davet ve Kardeşlik Vakfı “Kardeşlik Buluşması” Düzenliyor

Davet ve Kardeşlik Vakfı (DKV) Kardeşlik Buluşması temalı Birlikte Çalışma Kültürü ve Kardeşlik Hukuku Konulu program düzenliyor. Programa Türkiye’nin farklı bölgelerinden 20 ilden 30 yakın STK iştirak ediyor. 5 Şubat 2015 Perşembe günü Divaisib Termal Resort hotel&spa Kozaklı’da başlayan program 8 Şubat’a kadar devam edecek. Programa Gazeteci-Yazar Ahmet Varol, Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek Eğitimci-Yazar Mine Ezgi Eğindebilir konuşmacı olarak katılacak. Programın 1. Günü Vakıf başkanımız Recep Songül’ün konuşmalarıyla başladı

Songül konuşmasında şunlara dikkat çekti: Bu program inşallah bir dönemin kapandığı bir dönemin açıldığı bir program olacak. Aynen Mekke’de ki iman ehlinin Hz. Ömer’in Müslüman olmasıyla kabeye indikleri, topluma kendilerini sundukları bir adım olduğu gibi ifadelerini kullandı.

Songül; Davet ve Kardeşlik Vakfı camiası olarak bu programla öncelikle temsilci ve şubelerimizin olduğu yerlerdeki dost ve kardeşlerimizle buluşmayı hedeflediklerini ve her bir kardeşin diğer bir ildeki kardeşiyle tanışmasına, görüş alışverişinde bulunmasına zemin hazırlamak amacında olduklarını belirten Songül konuşmasının devamında: Bir döneme damgasını vuran vesayet dönemi etkisini yitirmiştir. Müslümanlara çektirilen envai çeşit sıkıntılar nispeten azalmıştır. Tehlike, sıkıntı ve acılar hala devam etmekle beraber geleceğe dair umutlarımız güçlüdür. Hayallerimiz yarın gerçeklere dönüşecektir inşallah. İslami kurumlarımız çekinmeden, endişelenmeden özgür bir ortamın imkân ve fırsatlarını mesaja, davete, hizmete dönüştürmek durumundadırlar.

Ayrıca Songül; Programın Önümüzdeki önemli olaylar için bir değerlendirme buluşması olduğunu belirtti ve şunlara değindi;

Ülkemizin geçtiği bu dar boğazdan çıkış için, bir sivil oluşum olarak görev ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlamak, çözüm süreci, Kürt Kardeşlerimizin geleceği, şu an gündemde olan ve tartışılan başkanlık sistemi, seçim ve yeni bir anayasa konusunda teklif ve önerilerimizi konuşmak ve netleştirmektir.

Vakıf olarak açılmak, ilerlemek ve ciddi işlere imza atmak istiyoruz,

Bu konular da genel olarak Müslümanların en büyük sıkıntısı, yetişmiş elemen eksikliğiyle beraber var olan mevcutlarımızın ciddi anlamda harekete geçememesi sorunudur. Bu program belki bu ve benzeri konularda ciddi bir muhasebe yapmamız gereken bir program da olacaktır.

Konuşmasında Dünya Müslümanlarına da değinen Songül: Dünya Müslümanlarının sıkıntılarını konuşmak ve bu konularda neler yapılabileceğini konuşmak için buradayız. Burada kendimiz ve ülkemizle alakalı konuları konuşurken, Suriye’yi, Irak’ı, Mısır’ı, Filistin’i, Kürdistan’ı, Doğu Türkistan’ı, Arakan ve Burma’yı da konuşacaklarını belirtti.

Vakıf müdürümüzde Muharrem Güneş programın içeriği ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bir konuşma yaptı.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması 2024 Sonuçları Açıklandı

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması sonuçlarını aşağıdaki butona tıklayıp inceleyebilirsiniz.
Link içerisinde hem Türkiye geneli sonuçları hem de il ve ilçe bazlı sonuçlar listelenmiştir.