İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Dünya Alimler Birliği Toplantısı İstanbul`da Başladı

Dünya Âlimler Birliği Toplantısı İstanbul’da başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ‘de toplayan katılan isimler arasında yer alıyor.

Toplantıda konuşma yapan Görmez, alimlerin zalimlerin sözcüsü olmamalıdır uyarısında bulunarak, ”Geçmişte alimlerimiz yöneticilerin kurbanı olurken bugün yöneticilerin, cuntaların, sultanların sesi, sözcüsü olmuş durumda” ifadelerini kullandı. Başkan Görmez konuşmasına şu ifadelerle devam etti: ”Bazı âlimler, 3 kuruş dünyalık için zalim diktatörlerin sesi olmaktadır’ dedi.

Dünya Âlimler Birliği’nin, ‘Ümmetin Uyanışında Âlimlerin Rolü’ konulu 4. dönem toplantısı dün Grand Cevahir Otel’de başladı.

Burada bir konuşma yapan görmez, İslam dünyasının parçalanmışlığına dikkati çekerek, ‘Acı realite gösteriyor ki, âlimler sorumluluklarını yerine getirmiyor.

‘ZULME ORTAK OLAN ÂLİMLER VAR

Geçmişte âlimlerimiz yöneticilerin, hâkimlerin kurbanı olurken bugünkü âlimler yöneticilerin, askeri cuntaların, sultanların sesi, sözcüsü olmuş durumda. Sarıkları ve cübbeleri elleri kanlı yöneticilerin sözcüsü olmakta. Bu âlimler milletin hakkına girmekte ve ümmete zalimden daha fazla zarar vermektedir.

3 KURUŞLUK DÜNYALIK İÇİN

Ancak 3 kuruş dünyalık için zalim diktatörlerin sesi olmaktadır bazı âlimler. Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta ümmetin çocuklarının öldürülmesine bazı âlimler nasıl göz yummaktadır? Vahşeti ön plana çıkaran, Müslüman olmayanların tehcirine sebep olan, peygamberlerin, sahabelerin kabirlerini havaya uçuran görüş tarih boyunca görülmemiştir. Âlimler bunların karşısında durmak zorundadır.’ Tarihte yaşananların bir kenara bırakılarak, sevgi ve çok sesliliğin yeniden yayılmasının gerektiğini dile getiren Görmez, ‘Aşırıcılar Müslümanları yok etmeye çalışıyor.”

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması 2024 Sonuçları Açıklandı

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması sonuçlarını aşağıdaki butona tıklayıp inceleyebilirsiniz.
Link içerisinde hem Türkiye geneli sonuçları hem de il ve ilçe bazlı sonuçlar listelenmiştir.