İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

“Filistinli Esirlerle Uluslararası Dayanışma Kampanyası” Basın Açıklaması


“Filistinli Esirlerle Uluslararası Dayanışma Kampanyası” Basın Açıklaması

Siyonist İşgal hapishanelerinde Filistin’li esirlerle dayanışma için uluslararası bir kampanya faaliyeti başlatıldı. Kampanyaya destek vermek amacıyla yapılan basın açıklamasına, İDSB, İHH, Davet ve Kardeşlik Vakfı ve FİDDER katıldı.

İslami Direniş Haraketi liderlerinden Sn: Hüsam Atıf Bedran, “Siyonist İşgal hapishanelerinde yaklaşık 7000 Filistinli esir her gün ölüme doğru yol almaktadır. Bu sorun, insanlığın en önemli sorunlarından birisi olmaya devam etmektedir. Siyonist İşgal Devleti söz konusu esirlerle ilgili uluslararası hukuku ihlal etmeyi ve insan hakları sözleşmelerini çiğnemeyi sürdürmektedir. Siyonist işgal hapishanelerinde bulunan esirlerin maruz kaldıkları hastalıklara güvenilir tıbbi müdahalenin yapılmamasına, ziyaretçilerin engellenmesine, keyfi tutuklamaların varlığına yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu.”

Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Sn: Recep Songül, “Kampanyanın üç yıldır devam ettiğini ve 50’ye yakın ülkeden 500 STK’nın destek verdiği uluslararası geniş çaplı bir kampanya olduğunu belirtti. Filistinli kardeşlerimiz bir çok konuda olduğu gibi bu önemli konuyu da gündeme getirerek dünya ölçeğinde Müslümanların gözden kaçırdığı bir gerçeği bizlere hatırlattılar.  Bizler Filistin’li kardeşlerden direnişi, mücadeleyi ve sabrı öğrendik. Ambargolar altında onurlu bir hayatın nasıl yaşanacağını öğrendik. Şimdi de ”Esirler” dosyasıyla; hem konuyu gündeme alıyor hem de “Esirlerin” hapishanelerde nasıl bir mücadele verdiklerini bizlere gösteriyorlar. İşgal hapishanelerinde 7000 Mücahid, 22 milletvekili, 300 üzerinde 16 yaştan küçük çocuk ve 25 civarında kadın esir siyonistlerin şefkatine bırakılmıştır. Bu kampanya vesilesiyle esirlerden bahsederken ”Suriye, Irak, Mısır, Arakan, Rusya, Guantanamo hapishanelerindeki ve diğer ülkelerdeki esirleri unuttuğumuz manasına gelmemelidir. Bu kampanya; Filistin menşeli uluslararası bir kampanyadır. Hedefi ise tüm dünyadaki esirlere yönelik genel bir kampanyadır. Bizler, Türkiyeli Müslümanlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu kampanyaya destek veriyor, bu konuyu her platformda dile getireceğimizi ifade ediyoruz.” dedi.

Basın toplantısında Fidder ve İhh temsilcileri de birer konuşma yaptılar..

Kampanya dünya genelinde 17-22 Nisan tarihleri arasında yoğun bir şekilde gündeme getirilecek, esirlerin yaşadığı sıkıntılar, hukuksuzluklar, aile ve çocuklarına yönelik haksızlıklar gündeme getirilecek. Basın toplantısına destek veren kuruluşların ortak sözü ise; Sen Özgürsün… Kardeşlerin Esir!

#Esirlere Özgürlük

Esirler bu Ümmetin Onurudur’ oldu…

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması 2024 Sonuçları Açıklandı

Kudüs Bilgi ve Kültür Yarışması sonuçlarını aşağıdaki butona tıklayıp inceleyebilirsiniz.
Link içerisinde hem Türkiye geneli sonuçları hem de il ve ilçe bazlı sonuçlar listelenmiştir.