İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Gazze Yolunda Mavi Marmara Gemisinde Bir Sabah Namazı Vaktinde Ali Haydar Bengi Şehadete Yürüdü

Şehitler, İslam davasının yücelmesi için kanlarıyla harç oluverirler. Bu harç, tuğlaların yükselmesine vesile olur. 31 Mayıs 2010 tarihinde Ali Haydar kardeşimizin şehadeti  Diyarbakır’da İslam davasının yücelmesine çok ciddi bir katkı yaptı.

Gazze’ye doğru yol alan Mavi Marmara gemisinde şehit olup da naaşı Diyarbakır İstasyon meydanına getirilince mahşeri bir kalabalık oluştu. Kimi kardeşleri ağlıyor, kimisi tekbir getiriyordu. Onu sevenler mikrofonu ellerine alıp hatıralarını paylaşıyorlardı. Bir şehadet yıldönümü anma programında Filistinli bir gencin onun hakkında söyledikleri daha farklıydı. Onunla gemide tanışmış, sohbet etme imkânını elde etmiş ve kısa süreliğine de olsa beraber olmuşlardı. Filistinli kardeşimiz onun samimiyetinden bahsetmişti. Muhlisane duruşunu dile getirmişti. Hatta bu genç, Ali Haydar kardeşimizin şehadetinden bir yıl sonra Diyarbakır’a davet edilince, Ali Haydar kardeşimizin şehadeti sırasında üzerinde bulunan yeleğini beraberinde getirmişti. Onu bir hatıra olarak saklamıştı ve bunu orada bulunanlardan birine hediye etmek için getirdiğini söylemişti. Güzel bir şey yaptı. Gençler arasında şehadet özlemini canlı tutmayı arzu etmişti ve bunu başardı.

Şehit Ali Haydar, geride şehadete aday erler bıraktı. Geride kalan kardeşlerine mesajı şu ayet oldu:

“Mü’minler içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir.” (Ahzab 23)

Bu vesileyle Gazze yolunda şahadete eren bütün kardeşlerimizin ruhu şad olsun diyor, şehadetlerinin İslam’ın yücelmesine katkı yapmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Davet ve Kardeşlik Vakfı

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik