İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Halkımızın Başı Sağolsun!

إنا لله وإنا إليه راجعون
“Allah’tan geldik ve muhakkak O’na döneceğiz.”

Ülkemizin dört koldan her türlü araç kullanılarak sıkıştırıldığı bu kritik dönemde Hakkâri Dağlıca ’da 2 zırhlı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan mayınlar ve silahlı saldırı sonucu 16 askerimizin kurulan pusu ile hayatını kaybetmiş olması ve yine bugün Iğdır’da polis ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 14 polisin katledilmesi, bütün halkımızı derin bir acıya boğmuştur. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, acılı ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Planlı bir şekilde kaos senaryolarının sergilendiği ülkemizde, Türk-Kürt çatışmasının çıkması için tezgah kuranların oyunları boşa çıkarılmalı, sağduyu ile bu sancılı süreç atlatılmalıdır. Gerek Doğu ve Güneydoğu’da, gerekse Batı’da kargaşa tetikçiliği yapmaya çalışıp acılarımız üzerinden halkı sokaklara dökme fırsatçılığında bulunanların oyunları boşa çıkarılmalıdır.

Doğu’da yolları kesip araç yakanlar ile Batı’da Hdp binalarına ve bölge otobüslerine saldıranların; ülke içindeki çatışmayı arzulayan kesimlerin oyunlarına alet olduklarını düşünüyor, gerilimin böyle devam etmesi halinde Türkiye halkları olarak daha büyük acılar yaşayacağımızı ve kardeşler arasında onarılması güç düşmanlıkların oluşacağını belirtmek istiyoruz. Ülkede tüm bunlar olurken bir kısım medyanın sinsice ve haince, çarpıtmalarla dolu haberler yapıp toplumdaki gerginliği arttırmaya çalışmasını, her olayı iktidara ve Cumhurbaşkanı’na yığma gayretini de; kaos üzerinden ‘’rant fırsatçılığı’’ olarak görüyoruz.

Irak ve Suriye’de yaşananlar ülkemiz sınırlarının dışında olmasına rağmen toplumumuzda ciddi etkiler bırakabiliyorsa; toplumumuzda oluşacak bir infial, kim bilir bizi ne duruma sokacaktır. Bugün toplumun içinde bulunduğu durum; kötü emelleri ile pusuda bekleyen İslam ve Ümmet düşmanlarının, ülkemizde büyük bir çatışma ortamı oluşturmak için dört gözle beklediği bir durumdur.

Yüce Rabbimizden niyazımız; bu zor günlerde halkımıza sabır, basiret, feraset, birlik ve beraberlik şuuru ihsan etmesidir.

 

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik