İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Hz. Peygamber (s.a.v), Birlikte Yaşama Ahlakı Konferansı Yapıldı

Hz. Peygamber (s.a.v), Birlikte Yaşama Ahlakı Konferansı Yapıldı

Gaziantep Diyanet İşleri Başkanlığı ve Davet ve Kardeşlik Vakfı Gaziantep Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği, “Hz. Peygamber (s.a.v), Birlikte Yaşama Ahlakı Konferansı” konulu konferans 13 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 9:30’da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Ahmet Çelik’in konuşmalarıyla devam etti. Çelik, “Hz. Peygamber’in örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında iyi bir köprü kurmamız gerekir. Hayatımızı güzel değerlerle inşa edebilmek için O’nun güzel ahlâkına, yol göstericiliğine her zamanki gibi ihtiyacımız vardır. Dünya Bize, Biz Birbirimize Emanetiz, müminler kardeştir, dosttur, sevgi, saygı ve merhamet sahibidir. Bu programda katkısı bulunan ve emeği geçen STK lara teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü hanımefendi, Kudüs’te yaptığı gözlemlerle ilgili bilgiler vererek katılımcıları duygulandıran konuşmasının ardından sözlerine devam eden Görgülü, Müslümanlar arasında kardeşlik meyvelerini yeniden yeşertmeli, Kalpler arasında merhamet bağlarını yeniden kurmalıyız. Aynı binada oturduğu halde bir birlerini tanımayan birbirleriyle diyalog kurmayan bir toplum haline geldik. Bunu aşmalıyız, sevgi, kardeşlik ve merhamet duygularını canlı tutmalıyız. Bir taraftan insanımız fabrika kuruyor ama kırılan kalbi tamir edemiyor. Peygamberimiz Ensar ve Muhaciri nasıl kardeşler topluluğu haline getirmiş ise, Mü’minler ile Yahudiler ve gayr-i Müslimler arasında Medine Vesikasını imzalatarak birlikte yaşama ahlakı gerçekleştirmiştir. dedi.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik