İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Irak Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Haris ed-Dari Hakkın Rahmetine Kavuştu

IRAK ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI PROF. DR. HARİS ED-DARİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

Irak Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Haris Ed-Dari İstanbul’da özel bir hastanede tedavi altında iken hakkın rahmetine kavuştu.

Irak’ın önde gelen Sünni âlimlerinden olan Dari, 1941’de Bağdat’ın Ebu Garib kazasında doğmuştu. ABD’nin 2003’te Irak’a işgalinin ardından Ürdün’ün başkenti Amman’da yaşamaya başlayan Dari, ABD’nin Irak’a işgalinin ve Irak’taki mevcut yönetim şeklinin önde gelen muhaliflerindendi. Ed-Dari; Iraklı Müslümanların kurtuluşu ve hain işbirlikçilerle mücadele için çok uğraştı. Irak işgali ve katliamının yaşandığı en hararetli dönemlerde, bir âlime yakışacak mücâhid tavrıyla meydanları boş bırakmadı. Ehli Sünnet akidesini tahrif ehlinden korumak için defalarca tehlikelere ve suikastlere maruz kaldı. Dünyada rahat etmedi, zalimlerden dolayı iyi gün göremedi.

Duamız, müminler için ne bir korku ne de bir üzüntünün olmayacağı ahiret yurdunda Rahman’ın has kulları arasına ilhak edilmesidir. Yüce Allah rahmet etsin, bizleri onun ecrinden mahrum etmesin. Irak’lı Müslüman kardeşlerimizin başı sağolsun.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik