İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Kanayan İslam Âlemi ve Zafer

“Bütün cemaatlerin birlik olma günüdür”

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Ruha Der’in ‘Kanayan İslam Âlemi ve Zafer’ adıyla düzenlediği konferansta yapılan konuşmalarda, İslam âleminin kanayan yarasının sarılması için bütün Müslümanların birleşmesi vurgusu yapıldı.

Resmi büyütmek için üzerini tıklayın…

İLKHA / Mozaik AVM konferans salonunda gerçekleştirilen konferans konuşmacı olarak Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Araştırmacı, Yazar Recep Songül, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Newwaf Tekruri ve Mısırlı Âlim Dr. Ahmet Zekeriya katıldı.
Düzenlenen konferansta İslam âleminin kanayan yarasının sarılması için bütün Müslümanların birleşmesi vurgusu yapıldı.
İslam davası muazzam bir dava ve mesele olduğunu ifade eden Araştırmacı, Yazar Recep Songül, “Bütün dünya bu İslam davası ile uğraşıyor ve yoluna türlü türlü engeller çıkarıyor.  Sizler insanlığın hayrı için çalışan İslam ümmetisiniz. Bu ümmet ölmeyecek, bu ümmet bitmeyecektir. Çünkü bu ümmet İslam’ın mesajının taşıyıcılarıdır. Bu yüzden bu ümmet başka ümmetler gibi ölmeyecektir. Macar ve Moğol istilalarını düşündüğümüzde Macar ve Moğollardan geriye hiçbir şey kalmadı. Bizans imparatorluğu aynı şekilde taş ve sütunları dışında hiçbir şey kalmadı. Fakat bu İslam ümmeti bazen düşer, bazen ayağı takılır sekteler ama hiçbir zaman bitmez ve tükenmezdir. Çünkü Allah Teâlâ ‘Kuran’ı biz indirdik biz koruyacağız’ diyor. Eğer bu ümmet Kur an’ı korur ve mesajını yücelere götürürse bu ümmet hiçbir zaman ölmez” dedi.
“Zalimler Kur’an’ın mesajının yayılmasını istemezler”
Kuran’ın mesajının ulaştığı yerde zalimlerin barınamadıklarını dile getiren Songül, “Onun için Kur’an’ın masajı Diyarbakır’a gitmesin Avrupa’ya, Afrika’ya gitmesin diye ümmetin önüne, İslam davetçilerinin önüne türlü türlü engeller çıkartılıyor. Çünkü Kur’an mesajı giderse hiçbir menfaat ve çıkarları olmayacak ve zalimler orada barınamayacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Suriye’nin savaş durumu bazılarının işine geliyor”
Suriye’nin durumu gittikçe uzatıldığını söyleyen Songül, “Suriye’de alternatif kimdir? Yıllardır bir vahşinin yönetmiş olduğu Suriye’nin altını üstüne getiren bir zalimdir. Baktılar ki insanlar kendi iradelerini kullanmaya başladırlar, baktılar ki durum tehlikelidir, Mısır gibi Irak gibi Libya gibi tehlikelidir. Onun için seslerini kesmeye çalıştılar, katliamlar ve ölümler gerçekleştirdiler” şeklinde konuştu.  

“Bu olanlar birer imtihandır”
Bu olanların Ümmet için birer imtihan olduğunu ifade eden Songül, “Rabbimiz bizleri bir sınavdan geçiriyor. Burada bizim yapmamız gerekenler ümmetin kurtuluşu için dua edelim. Savaş altındaki kardeşlerimize yardım eli uzatalım, onlara kapılarımızı açalım, onların yaralarına derman olalım. Yanı başımızdaki Suriye’ye düşen bombalar yarın buraya düşürülmek isteniyor. Batı ülkeleri bu ülkenin insanları Suriye insanları gibi olması ya da olmaması umurlarında değil. Fakat buna bizim uyanık olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’yi de karıştırmaya çalışıyorlar”
Birilerinin Türkiye’yi de Karıştırmaya çalıştığını söyleyen Songül, “17 Aralıkta ve Gezi Parkı olaylarında Türkiye’nin başına aynı şeyler getirilme çalışıldı. Erdoğan’ı düşürmeye ve Mısır ve Suriye gibi karıştırmaya çalıştılar. Mesele Erdoğan ya da başka biri değil, mesele ümmet meselesidir. Camilere ayakkabılarla girildi, camide içki içildi ve benzeri şeyler yapıldı. Bu olaylarla ümmet düşürülmek istendi. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’yi de karıştırmayı amaçladılar” dedi.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik