İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Mısır`ın Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den Mesaj

     

 Ey Onurlu, Devrimci Halk!

       Allah bizim mübarek devrimimizin -25 Ocak Devrimi- zorluklarla karşı karşıya gelmesini takdir etti fakat onu savunacak iyi adamlar yarattı… Mısır’ın onlarla bütün dünyaya karşı iftihar edeceği erkek ve kadın devrimciler…

        Ey özgür devrimciler!
Beyaz, gerçekçi devriminizin yoluna dağların duruşuyla ve şimşeklerin azmiyle devam edin, devriminiz en kısa zamanda zafere ulaşacaktır.  Allah’tan beklediğim ve inandığım budur.

        Halkın bilinçsiz olmasını isteyen darbe liderinin, oyunla iktidara gelmesiyle tüm dünyanın devrimin sessizliğini görmesinden sonra, arkanızda devrimin gerçek sesini duyurmanızı ve devrimci bir ortam hazırlamanızı istiyorum. Arkanızda büyük bir halk kitlesi vardır. Birleşin, ayrılmayın. Ayrılırsanız çabalarınız boşa gider ve başarısız olursunuz.

         Allah şahittir ki yolsuzluğu bitirmek için elimden gelen her türlü çabayı gösterdim. Bunu, bazen kanunla yapmaya çalıştım bazen de devrimci uygulamalarla yapmaya çalıştım. Doğru yaptığım oldu, yanlış yaptığım oldu. Ancak kendi milletime ihanet etmedim, etmem de. Ömrümü, hainlerin yaptıkları suçlara karşı durmakla geçirdim ve ömrümün geri kalanını da bununla geçireceğim.

         Ey Devrimci Mısır Gençleri
Devriminizi tamamlamaya çalışmakla bütün dünyayı şaşırttınız. Ve siz bugün ve yarınsınız… Hâlihazır ve geleceksiniz… Vatansınız…  Devrim sizin iradenize bağlıdır, onu yükselteceğinize ve zafere ulaştıracağınıza inanıyorum.

         Devrime, devrime! Direnişe, direnişe!

         Ey kahramanlar! Yemin ederim ki sizi çocuklarınıza, sabredip zafere ulaştığınızı ve fedakârlık yaparak devriminizi gerçekleştirdiğinizi anlatan nesiller olarak görüyorum.

         Mısırlılar devrime devam ettiklerinden ve devrimin barışçıl yönüne bağlı kaldıklarından dolayı hiçbir özgür halk bu baskıcı, darbeci yönetimi tanımadı. Ve dünyadaki hiçbir özgür insan ve halk bunu tanımayacaktır. Çünkü o batıl temel üzerine kurulmuş batıl bir rejimdir.

         Son olarak, değerli halkıma diyorum ki gözünüz devriminizin ve onun yüksek hedeflerinin üstünde olsun. Devrimin derdini taşıyan, bayrağını yükselten, ilkelerine inanan ve onun hedeflerini gerçekleştirmek için bir araya gelenler olduğu sürece şehitlerin kanları yaralıların acıları, tutukluların fedakârlıkları hiçbir zaman boşa gitmeyecek.

          Yolun zor bir yol olduğunu biliyorum ama asil bir kökten geldiğinize, davanızın doğru ve adil olduğuna, Allah’ın size vereceği zafere de inanıyorum. Allah sizi, vatanınıza ve milletinize bağışlasın.

          Devrime devam!


Muhammed Mursi
Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik