Vakfımızın Şanlıurfa temsilciliği üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Cumartesi Seminerleri” Başladı…
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Cumartesi Seminerleri’nin bu haftaki konuğu, değerli hocamız Necmeddin SAFİ oldu. Hocamız “Niyet ve İhlas” konusu hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Hocamız sunumun yanı sıra öğrencilerimizden gelen güncel ve diğer soruları da cevaplandırdı.
Yaptığımız amellere değer katan; Allah katında kabul edilmesini sağlayan şey niyet ve ihlastır. Temel nokta niyetle başlıyor. Hadis-i Şerif’te geçen “Herkese niyet ettiği şey vardır.” ifadesi bunun açıklığını ortaya koyuyor.
Nasıl ki ruhsuz bir beden sadece et parçasının ötesine gidemiyorsa, niyetsiz bir amelde belli bir ritüelin dışına çıkamıyordur; niyetsiz kılınan namaz spor yapmanın ötesine geçemez, niyetsiz yapılan bir hac ancak bir turistik gezi olur.
Bir bardak su içmeyi, okula gitmeyi, derse girmeyi, uyuma, yeme, içme, arkadaşlık kurma… gibi durumları niyet ile ibadete çevirebilirsiniz. Niyetiniz Allah olursa attığınız her adımdan sevap alırsınız.
Sabah ilk uyandığımız andan itibaren güne niyet ile başlamalıyız…
Allah, yaptığınız amellerde kalbinizde geçen niyete ve o niyetteki ihlasa, samimiyete bakar. Niyetsiz bir amelin Allah katında hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Maksudunuzun ne olduğunu Cenab-ı Hak’ka göstermelisiniz.