Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek temsilciliği Siverek-Der “Müslümanın Sorumluluğu” Semineri düzenledi. Davet ve Kardeşlik Vakfı Başkanı Sayın Recep Songül’ün konuşmacı olarak katıldığı seminer Siverek-Der konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminer Osman Hatipoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Sezai Çetin tarafından Recep Songül hocamızın öz geçmişi ve çalışmaları hakkında kısaca bilgi verildi.

Recep Songül hocamızın konuşmasından satır başları:

İslam Coğrafyası ve özelde ülkemiz tam bir ateş çemberinin içerisinden geçmektedir. Zalimler zulümde hiçbir sınır tanımamaktadır. Mazlumların sayısı her geçen gün artmakta, feryatları arşa yükselmekte, çocuk cesetleri kıyılara vurmaktadır. Biz Müslümanlar ise sanki hiç bu olaylar yaşanmıyormuş gibi akşam hangi yemeği yiyeceğimizin ve hangi dizi filmi izleyeceğimizin derdine düşmüş durumdayız. Hâlbuki Allah (cc.) Şöyle buyuruyor: Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla” diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz. (Nisa |75)

Mazlumlara el uzatmamamızın temel sebebi Allah’tan uzaklaşıp günahlara dalmamızdandır. Bundan ötürü en başta günahlarımızın bağışlanması için Allah’a dua etmeli, istiğfarda bulunmalı ve yalvarmalıyız. Böylelikle Allah kalplerimize merhamet duygusunu tekrar yerleştirir ve o zaman sorumluluğumuzun farkına varmaya başlarız. Sorumluluğumuz büyük… Allah şehvetine ve dünyalığa kapılan sorumsuzlardan olmaktan bizi muhafaza etsin. Bu büyük görevde unutmayalım ki biz, Allah’a dayanırsak tarihte olduğu gibi az olmamıza rağmen çok olan toplulukları yenebiliriz. Yeter ki sorumluluğumuzun farkında olalım, başarıya ancak Allah’ın yardımıyla ve çalışmakla ulaşabileceğimizi bilelim. Mükellefiyetimizi yerine getirip sonucu Allah’a bırakmalı ve sonuca razı olmalıyız. Çünkü biz sonuçla değil vazifemizi yerine getirmekle sorumluyuz.

Biz sadece kendisi için yaşayanlardan olamayız çünkü “Hepiniz çobansınız ve her biriniz güttüklerinizden sorumlusunuz.” Diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Eğer her Müslüman görevini layıkıyla yaparsa memleketimiz nurani bir memleket olur. Allah bizi birbirimize hizmetkâr eylesin, bizi ve ailemizi Kur’an ve Sünnetten ayırmasın.

Seminer yapılan dua ile son buldu.