İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Ber-Der 250 Öğrenciye Gezi Düzenledi

             2005 yılında kurulan ve temel hedefi eğitim ve yardımlaşma olan Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, kenar mahallelerde ikamet eden ve evlerinde çalışma imkânı bulamayan dezavantajlı çocuk ve gençler için açmış olduğu ‘’DÜŞÜMDEKİ EĞİTİM YUVAM’’ Sodes projesi eğitim merkezine devam eden yaklaşık 250 öğrencisi ile 19 Mayıs 2014 te Hasankeyf e gezi düzenledi. Geziye katılan öğrencilere çeşitli ikramlar yapıldı. Ayrıca ilimizin tarihi, kültürel yerleri arasında en önemli yeri olan Hasankeyf gezdirilerek sosyalleşmeleri ve çevreyi daha iyi tanımaları sağlanmış oldu.

            Gezide proje koordinatörü Cengiz ARI yapmış olduğu konuşmada uzun bir zamandan beri projemizin sağlamış olduğu eğitim ortamından yararlanan öğrencilerimize moral olması amacıyla bu geziyi düzenlediklerini belirterek, bu tarz etkinliklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Öğrencilerin geziye olan yoğun katılımdan dolayı teşekkür ederek siz değerli öğrencilerimizin mutluluğu bizlerin de mutluluğunun kaynağıdır dedi.

            Ardından söz alan Dernek Başkanı Zeki İSLAMOĞLU da dernek olarak eğitim ve yardımlaşma alanlarında faaliyetyürüttüklerini daha öncede yetim çocuklara dönük bir proje hazırlayıp yürüttüklerini belirtti. Gençlerin eğitiminin toplumsal bir görev olduğunu inançlı şahsiyetli bir neslin yetiştirilmesi için herkesin seferber olmasını, gençlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gezi etkinliği geziye katılan öğrencilere çeşitli ikramlar yapılarak sona erdi.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik