Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında finanse edilen ve Hikmet-Der tarafından bir yıla aşkın süredir devam eden “Dunaysır Gençlik Merkezi Projesi” koordinesiyle devam eden zararlı alışkanlıkları önleme konferansları sürüyor.

Proje kapsamında bugüne kadar düzenlenen 25’e akın konferansta Kızıltepeli Orta son sınıf ve lise öğrencilerine zararlı bağımlılıklardan korunmanın yollarını anlatıldı.

İnsan bedeninin bütünlüğüne kasteden insanların olduğunu ve buna karşı uyanık olunması gerektiği kaydeden Hikmet-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özgüç, “ Hikmet-Der tarafından düzenlenen ve özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutma noktasında yaptığımız organizasyonlarda bugüne kadar binlerce öğrencimize ulaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Özellikle orta son sınıf ve lise öğrencilerimizi topladığımız konferans salonlarında; akademisyenlerimizden de istifade ettiğimiz toplantılarda genç öğrencilerimize; İnsan bedeninin çok kıymetli olduğu ve bunun Allah’ın bir emaneti olduğu fikri üzerinden hareketle yola çıkıyoruz. Konferansların soru-cevap bölümlerinde gençlerin konuya olan eğilimleri ve edinmek istedikleri bilgilerden etkilenmeleri programların çok verimli geçtiğini gösteriyor. Bu da gösterilen emek ve çabanın boşa gitmediğini gösteriyor.” dedi.

Konferanslarda sunum yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog Mehmet Ali Demirdağ ise; söz konusu konferansların temel amacının temiz ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu dile getirerek, “Konferanslarda yaptığımız sunumlarda; madde bağımlılığı ve zararları, bağımlılığın gelişim süreci, başlama nedenleri, fiziksel ve psikolojik etkileri üzerinde duruyoruz. Zararlı alışkanlıklar özelinde bağımlılık yapan maddeler ve korunma yollarını gençlerimizle birlikte irdeliyor ve ele alıyoruz. Öyle sanıyorum düzenlediğimiz bu etkinlikler gençlerimize iyi ve sağlıklı bir gelecek olarak ufuk açıcı oluyor” şeklinde konuştu.