İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Aydın Genç Kulübü “İhvan’ın İslam’ı Anlama Usulü” Konulu Konferans Düzenledi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Aydın Genç Kulübü “İHVAN’IN İSLAM’I ANLAMA USULÜ”adlı bir konferans düzenledi. Konuşmayı Mardin Artuklu Üniversitesinden Arş.Gör.Fikret ÖZÇELİK yaptı.Çok sayıda öğrencinin yoğun bir şekilde katıldığı konferansta Şehit İmam Hasan el-Benna’nın Fehm Risalesindeki 20 madde anlatıldı.Özellikle şu maddeler üzerinde duruldu.

Fehm Risalesinden

1.Madde:”İslâm, hayatın bütün yönlerini kuşatan kapsamlı bir nizamdır. Şu halde İslam;

-Hem devlet ve vatan, hem hükümet ve üm­mettir.

-Hem ahlâk ve kuvvet hem rahmet ve adalettir.      

-Hem kültür ve kanun hem ilim ve hüküm vermedir.

-Hem madde ve servet hem kazanç ve zenginliktir.

-Hem cihad ve dâvet hem ordu ve fikirdir.

-Hem doğru bir inanç hem de sahih bir ibadettir.”

2.Madde: Kur’an ve sünnet İslâm’ın hükümlerini öğrenmek için her Müslüman’ın başvuru kaynağıdır. Kur’an-ı Kerim Arap dilinin kaidelerine uygun olarak kolayca anlaşılabilir. Terte­miz sünneti anlamak için de güvenilir hadis âlimlerine ve kaynaklarına başvurmak gerekir.

20.Madde: Kelime-i şehadeti ikrar eden, gereğini yerine getiren ve farzları eda eden bir Müslüman’ı tekfir etmemeliyiz; ancak küfre girerse, dinî bir hükmü inkâr ederse, Kur’an’ın açık âyetlerini yalanlarsa, Kur’an âyetlerini Arap diline asla uygun olmayan bir şekilde tefsir etmeye çalışırsa veya küfür olduğu kesin olan bir iş yaparsa o durumda kişinin kâfir olduğuna hükmedilebilir.

Mesaj Gönder

Sorularla ilgili itirazlarınızı formun açıklama kısmına yazarak bize iletebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik