İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Rahmet ve Hidayet Kaynağı Kabe O’nu Tanıyan Sever Seven Onun Gibi Yaşar

             

Her amelin yüz bin katıyla değerlendirildiği hidayet ve rahmet kaynağı olan Kâbe’yi tavaf etmek için (Umre) Mekke’ye gidecekler.

         Allah’ın, arzın merkezi dediği ilk yapıt hidayet ve Rahmet kaynağı Kâbe tavaf edilecek, Kâbe’yi tavaf etmek için Allah ve Peygamberin misafiri olma niyetiyle ve Peygamberin hayatında yapılan imtihanda başarılı olanları Allah rızası için Umre yapmak amacıyla sefere çıkıp Kabe’ye varmaya niyet ettik. Dünya giysilerinden ve sıfatlarından sıyrılarak kefenin temsili olan iki parça ihrama sarıldıktan sonra, Allahumme Lebbeyk, diyerek Allah’a geldiğimizi yoklamayı verdikten sonra İnşallah, Allah’a iman, peygamberi tasdik ederek Kabe’yi ziyaret edip Hacer annemizin İsmail’in hayatından kaygı ederek su aradığı Safa ve Merve arasında sa’y yapıp umremizi bitireceğiz, inşallah. Sevr, Arafat, Müzdelife, Mina, Nur dağı ve Hira mağarası ziyaret edilecek ve Hudeybiye anlaşmasının yapıldığı yer ve o manevi hava teneffüs edilecek ve Taif anlaşması yapılıp Peygamber (sav) istirahat ettiği Curana ziyaret edildikten sonra Peygamber (sav) nice hatıraları yad edilecek.

Allah’ın sevgili kulu ve Peygamberinin, ben öldükten sonra beni ziyaret eden beni hayattayken ziyaret etmiş gibidir, düsturuna uyarak Peygamber (sav)‘i Medine’de ziyaret edip selamlamak için otobüslerle hicret yolunu izleyerek uzakta olsa Bedir şehitlerine selam vererek Medine’ye varacağız. İstirahat etmeden Peygamber (sav)’e selam verip Hz. Ebubekir ve Ömer(ra)’i selamladıktan sonra Cennet-ul Baki’deki Uhut şehitlerini ve Hz. Osman’ı selamlayıp Hz. Hamza’yla beraber 70 sahabenin şehid olduğu Uhut’u hicrette ilk ulaştığı ve konakladığı ve Mescidin temelini attığı Kuba’yı münafıkların nifakını ortaya çıkaran kıbleteyni istişare neticesinde Selman-ı Farisi’nin fikrini uyguladığı Allah’ın bir rüzgarıyla müşriklerin bozguna uğradığı hendeği (7 Mescitler) ilk cumanın kılındığı cuma mescidine Rasulullah’ı gölgelendiği bulut tarafından gölgelendiği Gamame mescidini ve Peygamber(sav)’in diğer hatıralarını ziyaret edip yaşadıktan sonra manevi uyarıcılar alarak döneceğiz.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik