Davet ve Kardeşlik Vakfı Müdürü Sayın Muharrem Güneş Kurtalan’da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fatıma Zehra Kız Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerine Gençlik ve Geleceğimiz konulu bir seminer sundu.
Konuşmasında muhatabı olan kız öğrencilere: ‘’Gençlerin toplumların geleceği olduğunu bu anlamda toplumların da kendi değerlerine sahip çıkabilecek fertler yetiştirmek ve böylece geleceklerini garanti altına almak mecburiyetinde olduklarının belirtti. Katılımın yoğun olarak yaşandığı konferansta Sayın GÜNEŞ bugünün gençlerinin kendilerine Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’ı ve Rabiyatü’l Adeviye Meydanında şehit edilen Esma Biltaci’yi kendilerine örnek almalarını belirttikten sonra Hz. Peygamber’in, İslamiyet’in ilk yıllarında en büyük desteği genç nesilden aldığını belirtti. İki kemer sahibi olarak bilinen Hz. Esma İslam’a hizmet yaşının 15’in üzerine çıkmadığı bir dönemde, İslâm davasına gönül verip onun kolu kanadı olmuştu. Bugün de İslam davasının kolu ve kanadı sizler olacaksınız. Bu ışığı sizlerde görüyorum.
Ömürden gidenin geri gelmesi mümkün değildir. Akıllı insan gençliğinin bitip tükendiğini her an görmeli, onun kıymetini bilmeli ve gençliğini sonradan pişman olmayacağı şekilde geçirmeye gayret etmelidir. Huzur ve mutluluk arayan siz gençler; enerjinizi, çeşitli çevrelerin etkisiyle toplumun onaylamadığı davranışlarda bulunarak heba etmemelisiniz. Gençlerimizin tertemiz kalplerini İslam’ın, millî ve manevî değerlerimizin bereketli ve feyizli ellerine teslim edelim. En büyük sorumluluğumuz Kendimize, ailemize, dinimize ve milletimize hatta tüm insanlığa yararlı bir fert olarak yetiştirmeye çalışalım.’’ Diyerek sözlerine son verdi.
Kız Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü İrfan Bayram, Muharrem Güneş Beyefendi’ye yapmış olduğu güzel konuşmasından dolayı teşekkür ettikten sonra öğrencilerinden geleceğin inşasında önemli görevler üstlenmek için çok çalışmak konusunda söz aldı.