İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Davet Mektebi Dergisi Yazarları Okurlarıyla Buluştu

Davet Mektebi Dergisi Başyazarı Recep Songül ile dergimizin İslam dünyası editörü Ortadoğu Uzmanı Araştırmacı Yazar Ahmet Varol okurlarıyla buluştu.
İstanbul Sirkeci Garı Konferans Salonu’nda yapılan etkinlikle okuyucularla bir araya geldiler.
Ahmet Varol:” Mısır’ın halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilmiş idam kararını meşrulaştırmak için mısır cuntası düzmece mahkemeler düzenliyor. Mısır cuntası bu kararları alma cesaretini küresel güçlerden alıyor. Cunta verdiği idam kararlarını şeriata uyarlamak amacıyla aksi çıktığında itibar etmeyeceği halde kararı açıklamadan önce kendisinin işbirlikçisi olan müftüye onaylatıyor. Bu zülüm sadece Mısır da değil, bütün Müslüman ülkelerinde zülüm rejimlerinin tekrar oturtulmaları için yoğun bir çaba harcanıyor.”
İran ve ABD Ortadoğu’da özgürlük isteyen halkları silah gücü ile susturuyor. Bugün Suriye halkının üzerine varil bombası yağdıran Esad rejimi değil İran’ın pilotlarıdır. Bunun sebebi ise Esad rejiminin kendi pilotlarına güvenmemesidir. Yemen’de ki hükümeti devirip Müslüman halkı katleden husi adlı terör örgütünün arkasındaki güç yine İran’dır.
Davet ve Kardeşlik Vakfı genel başkanı aynı zamanda Davet Mektebi Dergisi Başyazarı Recep Songül konuşmasında şu konulara vurgu yaptı: Yıllarca otobüsle aynı güzergâhtan gidip gelen kişiler hala hiç bıkmadan etraflarına bakıyorlar ama okumaya bir türlü vakit ayıramıyorlar.
Allah insanları konuşmaya meyyal olarak yaratmıştır. Derdini anlatabilmesi için konuşması lazımdır. İnsanın konuşmak isteyipte konuşamaması nede kötüdür. Hani bazen olurya birisini seversiniz ve bir türlü söyleyemezsiniz biz bu sıkıntıları çok çektik ve hala kısmen çekmekteyiz. Ben gençliğimde farklı türlerde dergiler okudum, dergilerde yazarların yazılarında ne kadar birikim sahibi olduklarını anlarsınız. Dergi ve dergideki makaleler büyük bir birikimin damlalarıdır.
Zaman zaman şiir yazıyorsam edebiyat dergilerinde okuduğum makalelerin birikimidir.
Tabi İslami olarak, ahlaki olarak kültürel ve bilgi açısından güzel ciddi mizah dergilerine ihtiyaç vardır. Çünkü zamanımızın gençliği gülmek ve eğlenmek isteyen bir gençlik olduğu için bu tür mizah dergileri ile onlara çok güzel mesajlar verilebilir.
Davet mektebi dergisini çıkardığımız zaman dedik ki birçok yazarın kendini ifade ettiği ve kendisini yetiştirdiği bir dergi olsun.
Davet mektebi dergisinin tarihi vahdet dergisinin tarihine dayanıyor.
Ahmet Milli: Nesilleri ıslah etmek için davamızı bütün kitlelere ulaştırmamız gerekiyor davamızı ulaştırabilmemiz için de bütün araçları kullanmamız gerekir. Dergide bu araçlardan bir tanesidir.
Nesiller ıslah edilmediği için ümmet son 30 yıldır çok dalgalı bir süreç geçiriyor.
Davet mektebi de nesillerin ıslahında bir araç olacağına inanıyorum. Ümmet üzerinde oynanan oyunları çözümleyemememizin sebebi ise olaylara Kur’an-i bir bakış açısı ile bakamamamızdan kaynaklanıyor.
Etkinlik okuyucu ve yazarların diyalogları ile sonlandı.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik