Vakfımızın Gençlik ve Öğrenci Birimi 7-12 ağustos arasında İstanbul’da bir dizi ziyaret ve toplantının da bulunduğu yıllık istişare kampını gerçekleştirdi.

Yedi Hilal Derneği ziyaretinde;gençlik çalışması yapan dernek ve vakıfların tanışma ve dayanışmasının önemi ve çalışmalar konusunda istişare edildi.Yedi Hilal Derneğinin çalışmaları dernek gençlik çalışmalarını yapan yetkililerden dinlendi.

 Üç ayda bir rutin yapılan istişare toplantısının da icra edildiği kampta sorun ve gelişme ile bir dizi toplantı yapıldı. Vakıf başkanımız Sayın Dr. Maruf Çelik’in de bir bölümüne  katıldığı bu toplantı önemli tespitler  yapıldı. Yol haritası çıkarıldı.

Kampta “Öğrenci Çalışması Nedir ve Nasıl Geliştirilir.”ve “Dünyada İnsanlığı Etkileyen Projeler ve İslam” içerikli bir dizi seminer gerçekleştirildi.Seminerlerde;günümüz gençlerinin beklenti ve isteklerinin farklılaştığını,daha hızlı bir yaşam tarzında çalışmalarında buna göre dizayn edilip planlanması gerektiği konusu dikkat çekti.Projeler seminerinde de Ortadoğu ve yaşadığımız toprakların, tüm projelerin kesişim noktası olduğu,bundan dolayı bu toprakları özgür ve refah düzeyi yüksek yerler yapmak için çok ciddi mücadele vermek gerektiği kısmı ön plana çıktı.

Kampta namazlarda camilerin manevi havası teneffüs edildiği gibi katılımcılarla Eyyüp Sultan Hazretleri türbe ve camisi, Necip Fazıl’ın Kabri, Fatih Camiisi, Süleymaniye Camiisi ziyaret edildi. Boğaz turu yapıldı.