İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

“Hasan El-Benna’dan Esma’ya Mısır’ın Direniş Nesli” Konferansı Yapıldı

Vakıf Başkanımız Recep Songül Hocamız İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün düzenlediği “Hasan el-Benna’dan Esma’ya Mısır’ın Diriliş Nesli” programında “İhvan-ı Müslimin ve Hasan el-Benna”yı anlattı.

Okunan Kur’anı Kerim’in ardından söz alan Recep Hocamız konuşmasına “Bizim amacımız Hasan el-Benna’yı ve onun gibi dava adamlarını takdis etmek değil, takdir etmektir” sözüyle başladı. Hasan el-Benna’nın hayat hikayesinden ziyade fikirlerinin ve İslam ümmetine yaptığı katkılardan bahsedilmesi gerektiğine değinen Recep Songül hoca, İhvan-ı Müslimin’in hangi şartlar altında kurulduğuna, Hasan el-Benna’nın öğrencilik yıllarında yaptıklarından bahsederek konuşmasına devam etti. Konuşmasından aldığımız bazı notları aktarmak gerekirse:

“Bu insan, İslam dünyasına organizeli ve planlı çalışmayı öğretmiştir. Davet estetiği ve davet nezaketi konusu Hasan el Benna’dan öğrenmemiz gereken en önemli hususlardandır.

Hadis okumalarınızı güçlü tutun. Hadisler Kur’an’ın malıdır. Bu nedenle Hasan el Benna hadis kültürüne ayrı bir dikkat çekmiştir.

Hasan el Benna fikir manzumesinde boşluk bırakmayan bir çalışma metodu bırakmıştır.”

Son olarak Hasan el-Benna’nın İhvan’ın merkezini öğrenci şehri Kahire’ye taşıdığını ve tıp fakültesi öğrencilerine ayrı bir önem verdiğini belirten Recep Hocamız kendisini davet eden İTF Sosyal Sorumluluk Kulübüne teşekkür etti.

Recep hocamızın ardından bir diğer davetli, Rabia meydanında şehid edilen Esma Biltaci’nin ağabeyi, aynı zamanda tıp fakültesinde öğrenci olan Ammar Biltaci söz aldı. Tercümesinin vakıf genel müdürümüz Muharrem Güneş’in yaptığı Rabia meydanını ve kardeşi Esma’yı anlatan Biltaci özgürlük taleplerinin bedelini ağır bir şekilde ödediklerini ve ödemeye de devam ettiklerini; zindanlarda 40 bine yakın öğrencinin tutuklu olduğunu ve bu zulmün 60 yıldır hiç bitmediğini belirtti. Öğrencilerin kendi imkânlarıyla yeni yaptırdıkları İTF hanımlar mescidine “Esma Biltaci Hanımlar Mescidi” isminin verildiği müjdesi öğrencilere duyuruldu.

Yapılan konuşmaların ardından Lefkoşe Hatıra ormanında konuşmacılara, isimlerine ait birer fidan dikildiğini belirten anlamlı bir hediye verildi. Recep hocamızın ödülünü ise okulun 6. sınıf öğrencilerinden, aynı zamanda Recep Hocamızın da öğrencilerinden olan Yakup Aslan’ın vermesi hem öğrencimiz hem de hocamız açısından duygu dolu bir görüntüye sahne oldu.

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik