İlim Ahlak Hareket

Ara
Close this search box.

Vakfımızın Hanımlar Komisyonu 2. Uluslararası Aile Konferansı’na Katıldı

 

Vakfımızın Hanımlar Komisyonu 2. Uluslararası Aile Konferansı’na Katıldı

Vakfımızın da üyesi olduğu İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Aile Konferansı’na Davet ve Kardeşlik Vakfı Hanımlar Komisyonu adına komisyon üyesi Fahime Adıgüzel ve Eşi Aziz Adıgüzel Katıldılar.

2. Uluslararası Aile Konferansına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra 30 farklı ülkeden çok sayıda ilim adamı, akademisyen ve bürokrat katıldı. İstanbul Gönen Hotel’de gerçekleşen konferans Hafız İshak Danış’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, aile politikaları hakkında bilgi verdi.

İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt ise, ailenin önemine ve aile kavramının İslam dünyasındaki yerine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, İslam dünyasının birçok zorlukla karşı karşıya olmasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelebildiğine dikkati çekti.

İslam toplumunda ailenin çok önemli olduğunu anlatan Karadaği, istikrarlı toplum ve devlet için aile kurumuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Batı’nın ruhsal sorunlarla karşı karşıya olduğunu, ailelerin parçalandığını dile getiren Karadaği, “2011’de 46 milyon kadın kürtaj yaptırdı. Bu da 46 milyon çocuğun öldürülmesi demektir. Burada ailenin nasıl parçalandığını görüyoruz” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in ailevi soruların bütünü için çözümler içerdiğine vurgu yapan Karadaği, ayetlerin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Foto galari için tıklayınız….

 

Mesaj Gönder

Daha Fazla İçerik